sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Luhangan Lärvit 2017



Eipä ollut lauantai 27.5.2017 Luhangan Musiikkiyhdistykselle kovin aurinkoinen päivä – kaukana siitä. Luhangan Lärvien maalaismiljöö on kerta kaikkisen upea, jos vain ilta olisi ollut aurinkoinen. Ruohikkoinen, viettävä rinne lavalle. Siinä olisi ollut ihana istuskella ja katsella neljää bändiä. 

Vaan vettä tuli ihan koko ajan, minkä ainakin itse olin paikalla (klo 18:30-21). Luonto vaali kuivahtaneita peltoja ja muita viljelmiä viis välittämättä festarikansasta.



















Onneksi ensimmäistä kertaa kaikille avoimella festarilla oli telttoja: oli olutteltta, ruokateltta, tanssiteltta ja istuskeluteltta. Ja anniskelualueen aitaus oli maalaistilaan sopivasti laudoista rakennettu.



Olen joskus saanut tutkimuskyselyihini vastauksia, joissa festarikävijät valittavat, että istumapaikkoja on vain olutteltassa. Lärveillä istumapaikkoja oli muuallakin. Erityisen ilahtunut olin ruokapuolesta. Kahdeksalla eurolla sai itse lautaselle kooten viher- ja pastasalaattia, itse leivottuja sämpylöitä ja leipää sekä taivaallista kasviskiusausta. Valehtelematta paras kasviskiusaus, mitä olen ikinä syönyt. Ja santsatakin olis saanut. Lihansyöjille oli omat vaihtoehtonsa.

Vessat olivat ihanan isot. Täydelliset niistä olisi tehnyt laukkukoukku, ettei olisi tarvinnut reppua hädän hetkellä laattialle asetella. 

Tällä kertaa olin kuskina enkä siis tutustunut juomapuoleen, mutta huhujen mukaan kalja olisi loppunut ennen yhdeksää. En ymmärrä: siitähän se kate festarijärjestäjälle tulee? No, olihan siellä vielä lonkeroa, siideriä, shotteja ja viinipulloja tarjolla janoisille. 

Summa summarum: maalaistalon sisäpihalla järjestettävä yhden illan mittainen symppis festari. Ja nimestään huolimatta kukaan ei ollut ihan lärvit ainakaan ennen iltayhdeksää. Toivottavasti rahkeet ja rahat riittää yrittää vielä kerran paremman sään toivossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti